θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή πιθανότατα τις αρχές του Οκτωβρίου για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο  και να κάνουν τις πρώτες κρατήσεις εντός του Οκτωβρίου ή από Νοέμβριο, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, έως τώρα το πρόγραμμα για φθηνές διακοπές με το voucher των 150 ευρώ, ακολουθούσε και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιγε μέσα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο, «Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους» θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους, έως τον Οκτώβριο του 2024» σημείωσε η υπουργός και τόνισε πως «Δεν υπάρχει καθυστέρηση», καθώς η Ελλάδα δεν είναι προορισμός μόνο για το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα, αναφέροντας πως η χώρα έχει και καταπληκτικά ορεινά μέρη καταλήγοντας πως «η Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο».

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με το περσινό ΦΕΚ, οι δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Σε ότι αφορά στο ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ) ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ ως ανώτατο εισόδημα ορίζονται τα 16.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο, εισόδημα 17.500 ευρώ.
Με 2 τέκνα, εισόδημα 19.000 ευρώ.
Με 3 τέκνα, εισόδημα 21.000 ευρώ.
Για τους πολύτεκνους ορίζεται ανώτατο εισόδημα τα 26.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα.
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή αύξηση στο ποσό, αλλά και διεύρυνση των κριτηρίων. Ειδικότερα το σενάριο που εξετάζεται είναι η αύξηση της αξίας του voucher από τα 150 ευρώ στα 200 ευρώ, με το ποσό να φτάνει πιθανώς έως και τα 400 ευρώ για τα ΑμεΑ. Ενώ, όσον αφορά στα κριτήρια, ενδέχεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια και να προστεθούν κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα συνεχιστεί μέχρι το 2025.