Το νέο κλαδολόγιο σε συνδυασμό με την εφαρμογή το ψηφιακό οργανόγραμμα σε κάθε υπηρεσία και φορέα του θα δίνει καλύτερη εικόνα στις ελλείψεις προσωπικού.

Το νέο προσοντολόγιο για τον Δημόσιο Τομέα, το οποίο αλλάζει έπειτα από 20 χρόνια, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Το Προεδρικό Διάταγμα, που αναμένεται να κατατεθεί στο ΣτΕ την επόμενη εβδομάδα, καταργεί παρωχημένες ειδικότητες.

Μεταξύ άλλων καταργούνται συνοδοί ανελκυστήρων και οι ελεγκτές σταθμευμένων οχημάτων μαζί με άλλους 1.150 κλάδους. Συνολικά από τους 2700 κλάδους θα μείνουν 550.

Ταυτόχρονα, δημιουργούνται νέοι κλάδοι όπως ΠΕ Βιοϊατρικών Επιστημών, ΠΕ Διοίκησης Τουρισμού, ΠΕ Σωφρονιστικής Διοίκησης, ΠΕ Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Τεχνικού Ασφαλείας ,ΤΕ Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κλπ.

Ορίζονται επιπλέον ενιαία οι κατηγορίες, οι κλάδοι και οι ειδικότητες καθώς και τα τυπικά προσόντα χωρίς να διαφοροποιούνται οι μόνιμοι υπάλληλοι από τους ΙΔΑΧ.

Ολες οι προσλήψεις θα περνούν από και κάθε φορέας δεν θα κάνει ξεχωριστό .

Το νέο κλαδολόγιο σε συνδυασμό με την εφαρμογή το ψηφιακό οργανόγραμμα σε κάθε υπηρεσία και φορέα του Δημοσίου θα δίνει καλύτερη εικόνα στις ελλείψεις προσωπικού ώστε να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός προσλήψεων, τονίζουν από το υπουργείο.