Σταματά η δωρεάν διάθεση των από τα φαρμακεία από τις 19/6. Η κυβέρνηση εξετάζει ήδη «άλλα κανάλια» δωρεάν διάθεσης. Για ποιούς θα παραμείνουν δωρεάν τα

 

Όπως τονίζει ο κ. Σκέρτσος «Η πολιτική δωρεάν διανομής στον πληθυσμό μέσω των ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας».

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Σημειώνεται ότι απο τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

-73% κρούσματα COVID

-65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID

0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID

-53% μείωση δείκτη θετικότητας

Ανατροπή! Τέλος τα δωρεάν self test στα φαρμακεία-Δείτε από πότε

Πανελλήνιες 2021 -self test: Πότε πρέπει να κάνουν το πρώτο τεστ οι υποψήφιοι

Self test: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα