αποφάσισαν να κάνουν τις επόμενες ημέρες οι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα σε μετρό και ΗΣΑΠ.

Στάση εργασίας στον

Οι ίδιοι ανακοίνωσαν τις κινητοποιήσεις τους καταγγέλλοντας  ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών και υπογραμμίζουν ότι για να βγουν τα δρομολόγια εργάζονται και στα ρεπό τους χωρίς να έχουν ημέρες ξεκούρασης.

Την ίδια στιγμή οι οδηγοί των λεωφορείων ανέστειλαν αργά το βράδυ τις καθημερινές στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει από την περασμένη εβδομάδα καθώς τελικά η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει θερινό πρόγραμμα, στο οποίο δεν υπάρχουν διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηλεκτροδηγοί  της ΣΤΑΣΥ (δηλαδή για και ΗΣΑΠ), έκαναν γνωστό ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 ως και τη λήξη της κυκλοφορίας και στις τρεις γραμμές του μετρό και του ηλεκτρικού (1, 2 και 3).

Επισημαίνουν πως αντί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να ασχοληθεί με τα υφιστάμενα προβλήματα «προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα «επιβράβευσης» των Ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό. Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των 40χρονων γερασμένων συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί η οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους!».

Κι αυτό την ώρα που – όπως επισημαίνουν – 7 συρμοί τελευταίας παραλαβής σαπίζουν στους χώρους εναπόθεσης, επειδή ουδείς μέχρι στιγμής εδώ και πολλά χρόνια, δεν κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό που αφορά στην επιδιόρθωση των γεννητριών τους.

Απεργία ΜΜΜ: Δείτε πότε

Ανεστάλησαν οι στάσεις εργασίας στα

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία αυτήν την εβδομάδα ύστερα από την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ να αναστείλει τις καθημερινές 5ωρες στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει από αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή. Σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου με την εκπνοή της διορίας που είχαν δώσει στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ αποφασίστηκε η εφαρμογή του θερινού προγράμματος.

Έως και σήμερα με απόφαση που είχε λάβει το Συνδικάτο Εργαζομένων, οι οδηγοί καλούνταν να μη δουλεύουν με διακεκομμένο ωράριο ή στα ρεπό τους.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ