Δείτε τι κερδίζουν οι συνταξιούχοι και ποια είναι τα κίνητρα όσων εργάζονται. Διπλά κερδισμένοι θα είναι .

Αναλυτικότερα, τα ένσημα που θα καταβάλλουν θα προστίθενται στη σύνταξη και ουσιαστικά η αύξηση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους θα είναι διπλή: καμία περικοπή σύνταξης με ενίσχυση εισοδήματος 20% και αύξηση από την ασφαλιστική παρακράτηση, η οποία ανεβάζει την τελική σύνταξη, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Απογευματινής.

Οι εισοφορές υπέρ των συνταξιοδοτικών ταμείων είναι 20% επί των μεικτών αποδοχών τους για τους μισθωτούς και τουλάχιστον 170 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγεματίες, αναφέρει ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος και προσθέτει:Αυτές οι εισφορές δεν υπολογίζονταν στις συντάξιμες αποδοχές τους. Πλέον η συνθήκη αυτή αλλάζει. Οι εισφορές υπέρ της σύνταξης τις οποίες θα καταβάλλουν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα προσμετρούνται και θα αυξάνουν τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Η προσαύξη αυτή δεν θα προέρχεται από τον επερχόμενο πόρο 10% υπέρ του ΕΦΚΑ, καθώς αυτός είναι μη ανταποδοτικός, αλλά μόνο από τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ – κύριας σύνταξης.

Όσον αφορά τις εισφορές ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι ο εργαζόμενος συνταξιούχος θα καταβάλλει κανονικά τις εισφορές, αλλά πλέον αυτές με το νέο νόμο θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής του. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν θα σταματάει η αύξηση της σύνταξης επειδή πήρε τη σύνταξη, αλλά όσο πληρώνει ένσημα θα αυξάνεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έω τώρα 30.000 – 32.000 συνταξιούχοι δηλώνουν ότι εργάζονται και εκτιμάται μπαράζ νέων δηλώσεων και πως ο αριθμό θα φτάσει τις 100.000.