Οι ημερομηνίες πληρωμών για τους συνταξιούχους – Δείτε στο το χρονοδιάγραμμα για την. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των .

Συγκεκριμένα, η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους αναμένεται να ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης την 28η Ιουλίου. Δεδομένου ότι οι προτελευταίες μέρες του Ιουλίου -οπότε και είθισται να πληρώνονται οι συντάξεις πέφτει το Σαββατοκύριακο, η πληρωμή θα γίνει νωρίτερα.

Αναλυτικότερα, οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνουν ως εξής:

Στις 26 Ιουλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Αυγούστου των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Στις 27 Ιουλίου θα καταβληθούν 809,8 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Αυγούστου σε 1.562.242 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
Στις 28 Ιουλίου θα καταβληθούν 813,8 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Αυγούστου σε 1.565.403 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.