Πιθανό το έκτακτο επίδομα για τους πυροσβέστες – –  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action 24 με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθηνού, ανέφερε ότι συζητείται η παροχή έκτακτου επιδόματος στους πυροσβέστες, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Ειδικότερα, , καθώς η κυβέρνηση θέλει να ανταμείψει τους ανθρώπους που δίνουν τη μεγάλη μάχη με τις πυρκαγιές στην πρώτη γραμμή.

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Όπως συνέβη από το 2019 μέχρι και τώρα, όσοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή όπως έγινε με τους υγειονομικούς, θα στηρίζονται από την Πολιτεία και όχι μόνο με έκτακτα επιδόματα αλλά και με αυξήσεις στους μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και βαριά πρόστιμα, καθώς και άμεση φυλάκιση, για τους εμπρηστές, ακόμα και από αμέλεια.

«Τέλος οι ποινές-χάδι για τους εμπρηστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το Market Pass και την ακρίβεια, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε:

«Βιώνουμε μια περίοδο παρατεταμένου εισαγόμενου πληθωρισμού. Η χώρα μας βρίσκεται αρκετά κάτω από τον μέσο όρο στους δείκτες αυτούς. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι μόνιμες παρεμβάσεις, δηλαδή αυξήσεις εισοδημάτων. Ο δεύτερος πυλώντας παρεμβάσεων είναι οι έλεγχοι, ειδικά στις τιμές των τροφίμων και σε τρίτο επίπεδο οι στοχευμένες παραμβάσεις. Τέτοιες είναι τα επιδόματα. Βρισκόμαστε στη δεύτερη παρατεταμένη φάση του Market Pass. Αυτό το μέτρο φυσικά δεν είναι πανάκεια. Οι προτεραιότητες μας είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις».