: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για να μπορέσουν τα τεστ αυτοελέγχου να διανέμονται δωρεάν από τα και για Ιούλιο – Αυγουστο.

Οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ των εκπροσώπων των φαρμακοποιών και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου για να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου τα self test να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία και για το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος.

Οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμα καταλήξει ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι σύντομα θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών για το συγκεκριμένο ζήτημα

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις και θεωρούν ότι σύντομα θα βρεθεί λύση για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου

Υπενθυμίζεται οτι οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τη δωρεάν διανομή των self test από τις 19 Ιουνίου υποστηρίζοντας ότι μέχρι τότε αποφάσισαν να παρατείνουν την αρχική συμφωνία με την κυβέρνηση.

Ακολούθησε ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου για διανομή των από άλλα κανάλια, συζήτηση που φαίνεται να μην προχωράει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποχρεωτική διεξαγωγή self test θα παραμείνει τους επόμενους μήνες σίγουρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση αλλά και για την ομάδα 18-30 που ακόμα δεν έχει πλήρως.

Θα βρεθεί λύση για τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, δήλωσε στο Newsbomb ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του δ.σ. του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου. Όπως είπε, οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση τα φαρμακεία θέλουν να συνεχίζουν τη διάθεση self test, αρκεί να γίνεται βάσει οργανωμένου σχεδίου και να μπορούν τα φαρμακεία να ανταπεξέλθουν.

Πανελλήνιες 2021: Μέχρι πότε μπορούν οι υποψήφιοι να προμηθευτούν τα self test

Πανελλήνιες 2021 – Προσοχή: Εκπνέει η προθεσμία για το πρώτο self test -ΟΔΗΓΙΕΣ

Self test: Μεγάλες αλλαγές από 19 Ιουνίου – Τι θα ισχύει με τα σούπερ μάρκετ