Ουρές σε πολλά αστυνομικά τμήματα από Έλληνες πολίτες που δεν επιθυμούν τη νέα μορφή τους και σπεύδουν να ανανεώσουν τις παλιές. Από τον για τους Έλληνες πολίτες. Όπως έχει γίνει γνωστό, η υπάρχουσα έκδοση της ταυτότητας θα αντικατασταθεί από την ψηφιακή ταυτότητα, την οποία όμως μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται πως απορρίπτει.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας σχηματίζονται ουρές από πολίτες που σπεύδουν να ανανεώσουν τις παλιές τους ταυτότητες, αφού δεν επιθυμούν τη νέα μορφή για τους δικούς τους λόγους.

«Η ισχύς των ταυτοτήτων είναι 10 έτη τώρα, όποιοι φοβούνται λοιπόν τις νέες ταυτότητες πάνε να βγάλουν για να πούμε και για ποιο λόγο το κάνουν πάνε να βγάλουν ταυτότητα για να ισχύσουν για τα επόμενα 10 χρόνια ώστε να μην έχουν την ψηφιακή ταυτότητα», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Βασίλης Χειρδάρης, δικηγόρος.

Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες

Τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή θα είναι: αριθμός ταυτότητας, ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, πατρώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, μητρώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, ημερομηνία και αρχή έκδοσης της ταυτότητας και φωτογραφία του κατόχου.

Η νέα ταυτότητα δεν έχει παραπάνω στοιχεία από την προηγούμενη, εκτός από την προαιρετική αναγραφή της ομάδας αίματος, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα υπάρξει η έκδοση και των νέων διαβατηρίων.