Ποιές αλλαγές εξετάζονται για το 2024 – . Μερικές από αυτές θα είναι η αύξηση του ποσού . Τη σχετική εξαγγελία αναμένεται να κάνει από τη βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς τα φορολογικά έσοδα της χώρας αυξήθηκαν στο επτάμηνο του 2023 αλλά και τα έσοδα από την είσπραξη του ΦΠΑ .

Ειδικότερα, σε αυτό βοήθησαν και οι καλοκαιρινοί έλεγχοι που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η τουριστική περίοδο που έφερε αρκετά έσοδα περίπου 21 δισ. ευρώ στα ταμεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει ένα πλεόνασμα 3,555 δισ ευρώ.

Σημειώνεται δε πως στο επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2022 – 2023 συμμετείχαν οι αγορές που αφορούσαν σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικό
πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πως κάθε δικαιούχος δικαιούνταν επιδότηση ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2022 – 2023: Πότε θα γίνει η τελευταία πληρωμή

Η έκτη δόση και η τελευταία έκτη δόση του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022/2023 θα γίνει στο τέλος Αυγούστου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών. Τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνονται μεταξύ 100 και 800 ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό προσαυξάνεται στα 1.000 ευρώ κυρίως για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, ενώ για νέους δικαιούχους και όσους δεν χρησιμοποίησαν φέτος φυσικό αέριο αλλά πετρέλαιο, το επίδομα διπλασιάστηκε έως και τα 1.600 ευρώ.