Απεργία στα ΜΜΜ στις 9 Νοεμβρίου – Τι αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνίας για την συμμετοχή τους

Ειδικότερα, το συνδικάτο ΣΑΤΑ αποφάσισε πως τα ταξί.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν «άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης καυσίμων, των ανατιμήσεων στα προϊόντα διαβίωσης και των ειδών που επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας του ταξί»,

καθώς και τη «βελτίωση της νομοθεσίας για τις επιβατικές μεταφορές και την κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει άμεσα ή έμμεσα σε Ε.Ι.Χ να πραγματοποιούν αστική μεταφορά η οποία ανήκει στα Ε.Δ.Χ Ταξί».
Απεργία 9 Νοεμβρίου: Τι θα γίνει με μετρό και λεωφορεία

Την Δευτέρα θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι της Αττικο Μετρό εάν θα συμμετέχουν και με πιο τρόπο στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συνέλευση έτσι ώστε να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Αντιθέτως τα λεωφορεία θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, λένε «όχι στην ακρίβεια και τις κοινωνικές ανισότητες» και ζητούν αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

ΓΣΕΕ Η ακρίβεια τσακίζει

Η ΓΣΕΕ, πραγματοποιεί 24ωρη Γενική Aπεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Αθήνα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, «αναλυτές» και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Ως αντίμετρο προτείνουν τη συνέχιση της «εξόρυξης» πλούτου από τα πορτοφόλια των φτωχών, πλούτος που με άνεση παραδίδεται σε μικρό αριθμό κυρίαρχων πολυεθνικών, που εν συνεχεία τον αναδιανέμουν στους εαυτούς τους σε βάρος των ανθρώπων και του πλανήτη.

Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού. Οι ισχυρισμοί τους συνιστούν καθαρά και απλά μισθολογική καταστολή που πρέπει να σταματήσει.

Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται.

Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.

Διαβάστε επίσης