Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τον στην Αττική με περίπου 500 ιδιώτες γιατρούς.

Πιο αναλυτικά, παρότι ο αριθμός των γιατρών είναι μικρός ακόμη και δεν επαρκεί, οι πολίτες θα πρέπει να αρχίσουν να επιλέγουν για να εγγραφούν στο σύστημα. Και αυτό προκειμένου να αποφύγουν αργότερα τις ποινές που προβλέπονται με αυξημένη συμμετοχή σε φάρμακα, σε διαγνωστικές εξετάσεις και σε νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα αφήσει ανοικτή την πλατφόρμα για να κάνουν συμβάσεις οι ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και πέρα από τις 31 Αυγούστου. Και αυτό με την ελπίδα ότι θα συγκεντρωθεί μεγαλύτερος αριθμός ιδιωτών γιατρών ώστε να καλυφθεί ο πληθυσμός της Αττικής.

Ιδανικά το υπουργείο Υγείας θα επιθυμούσε άλλους 300 με 350 ιδιώτες γιατρούς για να μπορέσουν οι πολίτες να βρουν διαθέσιμους και να εγγραφούν στην πλατφόρμα του προσωπικού γιατρού.

Ωστόσο, όσοι δεν βρουν ιδιώτη προσωπικό γιατρό μπορούν να απευθυνθούν και σε γιατρούς δημοσίων μονάδων όπως Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ.

Όμως, άγνωστο είναι εάν οι Παθολόγοι και οι Γενικοί Γιατροί των δημοσίων μονάδων υγείας θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον φόρτο εργασίας, καθώς ειδικά τα Κέντρα Υγείας πρώτης γραμμής καλύπτουν επείγοντα περιστατικά, προγραμματισμένα αλλά και περιστατικά Covid.

Πάντως, σε όλη τη χώρα οι γιατροί που έχουν συγκεντρωθεί για να αναλάβουν τον ρόλο του προσωπικού γιατρού είναι περιορισμένοι. Συνολικά για όλη την επικράτεια περίπου 1.000 γιατροί έχουν κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Υπολογίζεται παράλληλα ότι περίπου 2.500 Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί των Κέντρων Υγείας θα υποχρεωθούν να παράσχουν υπηρεσίες προσωπικού γιατρού και να εγγράφουν ασφαλισμένους στο σύστημα.

Με βάση του υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας προσωπικού γιατρό θα πρέπει να βρουν περίπου 8 εκατ. πολίτες αφού προς ώρας εξαιρούνται τα παιδιά.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ