Πότε θα δοθεί το φοιτητικό κουπόνι δωρεάν Internet – Δικαιούχοι

Με κονδύλια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιδοτούνται για τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο οι των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΙ, που εγράφησαν για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.

Aπό τον επόμενο μήνα θα δοθούν ευρυζωνικές συνδέσεις σε πρωτοετείς φοιτητές αλλά και κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της χώρας, ενώ προχωρεί η υλοποίηση του «αγροτικού Ιντερνετ», το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε περιοχές που θα παραμείνουν εκτός της δράσης και εξετάζεται η ενεργοποίηση του Σύζευξις ΙΙ για τη διασύνδεση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Η υλοποίηση της Δράσης θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο (κουπόνι). Το ΕΔΕΤ επιφυλάσσει μια απλή διαδικασία όπου όλοι οι δικαιούχοι φοιτητές θα λάβουν την σχετική ειδοποίηση και το κουπόνι ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα μπορούν να πάνε σε όποια από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες επιθυμούν να το εξαργυρώσουν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όπως εκτιμάται η χρήση θα γίνει κυρίως για στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας οι οποίες είναι και προσωπικές για κάθε φοιτητή.

Όπως σημειώνει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ποσό ύψους 425 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς (NGN). Στα έργα αυτά εντάσσεται και η επέκταση των δικτύων πρόσβασης οπτικών ινών, τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο του κτιρίου.

Τέλος, υπολογίζεται πως αριθμός των πρωτοετών φοιτητών που δικαιούται το εν λόγω κουπόνι ανέρχεται στους 50.000 φοιτητές.

Φοιτητικό επίδομα υποτροφία 3.420€: Αιτήσεις μέχρι 28 Απριλίου

Φοιτητική μέριμνα: Οι χρόνιες πληγές και ο… σκόπελος της γραφειοκρατίας

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !