Ανακοινώθηκε το ποιά καταστήματα – Όσα πρέπει να ξέρετε .

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων διευκρινίζει μετά από σειρά ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί ότι τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα (27 Φεβρουαρίου 2022) προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό της «Καθαράς Δευτέρας» οι μετεωρολόγοι δεν είναι… αισιόδοξοι. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Καθαρά Δευτέρα (27/2) ο καιρός θα είναι άστατος στις δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως από την Κυριακή θα αρχίσει να γίνεται άστατος ο καιρός, με τους νοτιάδες στα πελάγη να ενισχύονται σταδιακά και την Καθαρά Δευτέρα θα φτάσουν τα 6 με 7 Μποφόρ.

Οι νοτιάδες αναμένεται να φέρουν και σκόνη στην ατμόσφαιρα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία και στη Θράκη θα υπάρχουν βροχές, οι οποίες κατά τόπους ενδέχεται να είναι έντονες.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ σημείωσε πως πάει να κατέβει μία πολύ κρύα μάζα στα Βαλκάνια. Πάντως, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να κατεβαίνει τόσο νότια, ώστε να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, ενδέχεται να υπάρξουν περιοχές στα πολύ βόρεια τμήματα της χώρας, τα οποία θα δουν χιονοπτώσεις.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ