Πάσχα: Έρχονται αλλαγές στον εορτασμό – Τι ώρα θα γίνει η Ανάσταση και οι ακολουθίες

Πάσχα: Έρχονται αλλαγές στον εορτασμό – Τι ώρα θα γίνει η Ανάσταση και οι ακολουθίες

: Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν τις επόμενες μέρες , αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναμένεται , σύμφωνα με πληροφορίες,  να διατηρηθεί ως έχει τα Σαββατοκύριακα μόνο η δυνατότητα μετακίνησης από δήμο σε δήμο εντός του ίδιου νομού με τον κωδικό 6 στο .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει μια ελαφρά χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ώστε να επιτραπεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα να γιορτάσουμε στα σπίτια μαζί με μία οικογένεια ακόμη ή ελάχιστους φίλους.

Νωρίτερα η Ανάσταση

Παράλληλα βρέθηκε η χρυσή τομή για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι το Πάσχα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και φαίνεται πως κατέληξαν σε συμφωνία.

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην προηγηθείσα συζήτηση με τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι υπήρξε «σύμπνοια» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ότι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών στο Πάσχα.

Εκεί που φαίνεται ότι κατέληξαν Εκκλησία και Πολιτεία είναι οι της να γίνονται νωρίτερα. Πληροφορίες θέλουν η να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους και νωρίτερα, ενώ και η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει εξωτερικά και πέριξ των ναών.

Πάσχα: Αλλαγή ώρας για την Ανάσταση και τις ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας

Πελώνη: Πότε θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα 2021

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !