: Νωρίτερα να γίνει η πρότεινε ο κ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ. Επίσης είπε το προσκύνημα της Σταύρωσης και του Επιταφίου να γίνει στα προαύλια των ναών

Να τροποποιήσει η το ωράριο τέλεσης των τη και αυτές να γίνουν νωρίτερα, με το φως της ημέρας και άρα με υψηλότερες θερμοκρασίες, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν από το προαύλιο των ναών περισσότεροι πιστοί, τις ώρες που δεν θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και χωρίς να σημειωθούν συγχρωτισμοί, καταθέτει στο «τραπέζι», μέσω του ΕΘΝΟΣ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

 

Όπως αναφέρει, η αλλαγή του ωραρίου τέλεσης των Θείων Λειτουργιών θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμα και σε αυτήν της Ανάστασης και αντί να εορταστεί το χαρμόσυνο γεγονός στις 12:00 τα μεσάνυχτα, να το γιορτάσουμε λίγες ώρες νωρίτερα.

Ως παράδειγμα φέρνει χωριά του νομού Ευρυτανίας, τα οποία εξυπηρετούνται όλα από έναν ιερέα, με αποτέλεσμα εκείνος να αναγκάζεται να ξεκινήσει τις Λειτουργίες της Αναστάσεως σε κάποια χωριά πολύ νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ακόμα και από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

«Δεν πιστεύω ότι θα μας τιμωρήσει ο Θεός, αν φέτος, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, τελέσουμε τη Λειτουργία της Αναστάσεως 4 – 5 νωρίτερα από τα μεσάνυχτα. Άλλωστε, σε πολλές της χώρας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γιορτάζουν την Ανάσταση. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

Να τελεστούν οι Λειτουργίες με το φως της ημέρας και να μπορεί να προσκυνήσει ο κόσμος στο προαύλια των εκκλησιών τη Σταύρωση και τον Επιτάφιο. Αν θέλουμε να βρούμε μία λύση, πάντοτε υπάρχουν τρόποι», σημειώνει  ο κ. Εξαδάκτυλος.