: Έντονες είναι οι αντιδράσεις αναφορικά με το πως αναμένεται να εορταστεί η φέτος. Συγκεκριμένα, οι Ιεράρχες είναι διχασμένοι για την Ανάσταση πριν τα μεσάνυχτα .

Εάν η γίνει νωρίτερα θα υπάρξουν προβλήματα με την άφιξη του Αγίου Φωτός  σύμφωνα με πολλούς Ιεράρχες . Έτσι τάσσονται υπερ της Ανάστασης  στις 12 το βράδυ.

Παράλληλα θεωρούν πως οι ιερείς στην επαρχία που τελούν την Ανάσταση σε δύο ή τρία χωριά δεν θα προλάβουν στην περίπτωση που η γίνει νωρίτερα, σύμφωνα με το newsbomb.

Επίσης διατείνονται πως θα ανακύψει πρόβλημα με τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, τα οποία λειτουργούν μέχρι αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και είναι πιθανό κάποιοι να μην προλάβουν την Ανάσταση, σε περίπτωση που αποφασιστεί να τελεστεί πιο νωρίς.

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη Μεγάλη Παρασκευή προκρίνεται η περιφορά του Επιταφίου να γίνει περιμετρικά του ναού και με αυστηρή επιτήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Αναφορικά με την Κυριακή του Πάσχα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αναγγελίας αρκετά νωρίτερα της 12ης βραδινής της Ανάστασης, με την παρουσία πιστών αλλά με μάσκες και αποστάσεις.