Ο πληρωμες σήμερα Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 για πολλά επιδόματα. Δείτε στο τα επιδόματα – .

Τα θα καταβληθούν την προηγούμενη το απόγευμα, δηλαδή θα είναι διαθέσια στα ATM από σήμερα από το μεσημέρι.
Ποιά επιδόματα θα πληρωθούν σήμερα το απόγευμα έως αύριο Σάββατο 31 Ιουλίου

επίδομα ενοικίου
επίδομα γέννησης
προνοιακά αναπηρικά

διατροφικό επίδομα,

φοιτητικό επίδομα
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)
επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων

Γα το επίδομα παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

ΟΠΕΚΑ: Ποιά επιδόματα πληρώνονται - Ημερομηνίες

Για το επίδομα γέννας θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα, λόγω διασταυρώσεων.

Για το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, αν εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.