Πότε και πώς αναμένεται να γίνουν οι   – Νέες διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα χορηγηθεί το στους δικαιούχους τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, μετά και την παράταση που έδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, το νωρίτερο, τόνισε ο κ. Θεοχάρης, ωστόσο, επεσήμανε πως μπορεί να δοθούν όλες οι δόσεις μαζί τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί σε δύο δόσεις η ενίσχυση του Market Pass στους δικαιούχους, απάντησε: «Ή σε δύο δόσεις ή θα δοθούν και οι τρεις δόσεις – όλες μαζί -τον Οκτώβριο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα συστήματα αλλά και από τη δυνατότητα να ανοίξουν» απάντησε και πρόσθεσε πως «έτσι και αλλιώς αναγκαζόμαστε να πάρουμε από την 1η Σεπτεμβρίου τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών για να μπορέσουμε να κρίνουμε. Το νωρίτερο είναι αυτό».

Και εξήγησε και ποιοι θα κάνουν αίτηση για το Market Pass. «Περί τα τέλη Αυγούστου θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα όχι για να κάνουν όλοι αίτηση αλλά μόνο οι πρόσθετοι που δεν είχαν κάνει αίτηση την τελευταία φορά. Θα θεωρηθεί οίκοθεν -που λέει η δημόσια διοίκηση ότι -έχουν κάνει αίτηση οι προηγούμενοι και θα εξεταστούν οι πολίτες είτε το δικαιούνται είτε όχι» σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟΥπενθυμίζεται πως για να πάρει κανείς το Market Pass θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια:

Τα εισοδηματικά

Ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ θα πρέπει να έχει ένας άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος και συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Τα περιουσιακά

Η αξία της περιουσίας θα πρέπει να είναι 250.000 ευρώ για τον άγαμο, 400.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Η αξιολόγηση θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022
Eπίσης επισημαίνεται πως όσοι ζητήσουν να πιστωθούν τα χρήματα του Market Pass στην άυλη ψηφιακή κάρτα θα λάβουν τα ποσά στο 100% ενώ όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα πάρουν το 80% του ποσού.