Το μεγάλο κέρδος για παλιούς και νέους δικαιούχους – Τι αλλάζει τον Σεπτέμβριο – , οι δικαιούχοι θα λάβουν διπλή δόση τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ παλιοί και νέοι δικαιούχοι, θα πάρουν τον Σεπτέμβριο δύο δόσεις, καθώς εκκρεμούν ακόμη 900.000 φορολογικές δηλώσεις, για τις οποίες έχει δοθεί παράταση ως το τέλος Αυγούστου.

: Τέλος Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους

Τότε, όπως τονίζει η ΕΡΤ, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νέων δικαιούχων και τον Σεπτέμβρη θα καταβληθεί διπλή δόση, ενώ τον Οκτώβριο θα δοθεί η τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι παλιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση.

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα στο τέλος Αυγούστου.

Όλοι οι δικαιούχοι (παλιοί και νέοι) θα πρέπει να επιταχύνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς, ναι μεν έχει δοθεί παράταση, αλλά το Market Pass εξαρτάται από τα εισοδήματα του 2022 και υπάρχουν 900.000 δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Τα ποσά του Market Pass

Το Market Pass στον νέο του κύκλο θα είναι από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας. Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Τα εισοδήματα του 2022 κρίνουν ποιοι δικαιούνται ή όχι το ποσό. Για τους παλιούς δικαιούχους δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρουν το Market Pass και το επόμενο τρίμηνο, αφού η φορολογική δήλωση του 2022, θα κρίνει από τα εισοδήματά τους αν εξακολουθούν να το δικαιούνται.

Να τονιστεί πως τον Σεπτέμβριο, αναμένεται και η καταβολή του Youth Pass στους νέους.