: Στο διάγγελμα του ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε αλλαγές σε όσα ισχύουν στους κλειστούς χώρους, για τους πολίτες

Τι ισχύει για τα παιδιά 4 ως 17 ετών

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, η είσοδος σε κλειστούς χώρους – πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και εκκλησιών – απαγορεύεται πλέον σε όσους δεν διαθέτουν .

Αυτό σημαίνει πως δεν θα γίνονται πλέον δεκτά τα rapid test, που είχαν ανακοινωθεί ότι απαιτούνται από τις 6 Νοεμβρίου, για καταστήματα εστίασης, κομμωτήρια, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφους και γενικότερα τους κλειστούς χώρους.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων που ανακοινώνονται τέτοιου τύπου μέτρα, ανέκυψε το ερώτημα για το πώς θα γίνεται η είσοδος των παιδιών σε όλα τα παραπάνω.

Τη στιγμή, μάλιστα, που φαίνεται ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά, με τις μολύνσεις στις ηλικίες κατά την τελευταία εβδομάδα αναφοράς να φτάνουν στις 10.729 και να αποτελούν το 23% του συνόλου των κρουσμάτων, υπάρχει έντονη ανησυχία για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Με βάση τα όσα ίσχυαν ως τώρα, τα ηλικίας 4 ως 17 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, μπορούσαν να εισέρχονται με τα self-test που διενεργούν για να μπορούν να πηγαίνουν στο . Αυτό θα ισχύσει και στην παρούσα φάση, σε όλες τις περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν, όπως διευκρινίζεται από τον αναλυτικό πίνακα που δημοσίευσε χθες η ελληνική κυβέρνηση. Το για τα παιδιά θα γίνεται αποδεκτό για την είσοδό τους στους κλειστούς χώρους.