: Σε χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε πώς η από δήμο σε δήμο είναι ένα από το μέτρα που ίσως αρθεί πιο σύντομα.

Τι ισχύει τώρα για τις μετακινήσεις

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο ήταν ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο στη συνέντευξη του.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε για το σκεπτικό του πίσω πίσω από την πρώτη άρση των για τα Σαββατοκύριακα: «από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού».

«Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» ενώ στην ερώτηση «άρα θα επιτραπεί και τις καθημερινές η διαδημοτική ;» απάντησε:

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Σήμερα, για όλες τις εργάσιμες ημέρες, μέχρι την Παρασκευή, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση του κωδικού 6 στο για άθληση.

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση του κωδικού 6 επιτρέπεται μόνο για την επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών.

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται και για αγορές από εμπορικό κατάστημα μόνο που το SMS θα αποστέλλεται στο και θα περιλαμβάνει μόνο το ονοματεπώνυμο και όχι τη διεύθυνση κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι το SMS στο 13032 αποστέλλεται μόνο μια φορά την ημέρα και έχει ισχύ μόνο για 3 ώρες, όπως προβλέπεται βάσει όσων ανακοινώθηκαν για την επαναλειτουργία του

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετακίνηση από δήμο σε δήμο δεν προβλέπεται και για αγορές από σούπερ μάρκετ καθώς για την δραστηριότητα αυτή με την αποστολή κωδικού 2 στο SMS στο 13033 επιτρέπεται μόνο η εντός δήμου ή σε απόσταση 2χλμ. από τη διεύθυνση κατοικίας.