: Μόλις σε 17.000 νοικοκυριά από τα 40.000 που υπέβαλαν θα καταβληθεί το , σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλου, από το βήμα της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Το , θα πληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου, όπως επίσης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. Ωστόσο φαίνεται ότι κόβονται οριστικά και αμετάκλητα περιπου 23.000 νοικοκυριά που είχαν υποβάλλει ενστάσεις, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι ήταν δεδομένο ότι θα το λάβουν.

«Υπάρχουν 17.000 νοικοκυριά που είναι του , έχουν υποβάλει αίτηση, και για κάποιον από τους ανωτέρω λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Ενημερώνω ότι τα εν λόγω νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τέλος Φεβρουαρίου» είπε χαρακτηριστικά ο Απ. Βεσυρόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε δεσμευτεί για χορήγηση σε 307.000 δικαιούχους με την ολοκλήρωση των ενστάσεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι έχει εξασφαλίσει και το σχετικό κονδύλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, τα 700 ευρώ καταβλήθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 σε 267.342 αιτήσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών υπήρχαν χρήματα για την πληρωμή του και σε άλλους 40.000 δικαιούχους, μετά την εξέταση των ενστάσεων τους. Ο αριθμός αυτός φαίνεται όμως σε διάστημα ενός μηνός μειώθηκε δραματικά και μάλιστα κατά 23.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο, 17.000 νοικοκυριά δεν έχουν λάβει το για τους εξής, συνήθεις, λόγους:

α) δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση,

β) είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη,

γ) το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και

δ) δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN).

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, τέλος επισήμανε ότι η διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του 2019 κατέστη δυνατή χάρη στη συνετή διαχείρισης της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία κατάφερε να αυξήσει το ποσό και τον αριθμό των δικαιούχων, ενώ «κάρφωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε αφήσει ούτε ένα ευρώ για μέρισμα στο τέλος του προηγούμενου χρόνου».

Όλες οι ειδήσεις για κοινωνικό μέρισμα