για δεύτερο 24ωρο. Η Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Θεσσαλία και η Ήπειρος μέχρι το πρωί, εξακολουθούν να αναμένουν μια νύχτα αγωνίας με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, από το μεσημέρι της Τρίτης αλλά και προς το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πιο έντονα σε Ιόνιο, Δυτική και Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και δευτερευόντως σε Θεσσαλία και Ήπειρο. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα Επτάνησα.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στη Θεσσαλία, ενώ οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία, όπου τις επόμενες ώρες αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Μάλιστα, με την παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο στη Λαμία με στόχο την ετοιμότητα για την κακοκαιρία.

Ήδη, έχουν υπάρξει κινήσεις από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο Λαμιέων, ώστε να απομακρύνουν προληπτικά κάποιους κατοίκους από το χωριό Κόμμα και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σπερχειό. Παράλληλα, υπάρχει μία ετοιμότητα για την συνολική εκκένωση του χωριού αν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias.

«Θα ήθελα να συστήσω προσοχή στον κόσμο. Να ακούει και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών. Λίγο νωρίτερα ακούσατε και τα προληπτικά 112 για το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολόγων, για ακραία ή επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα με προσοχή. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει η ιστορία του Σπερχειού σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπερχειλίσεις και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται κυρίως σε χωριά της περιοχής», ανέφερε από τη Λαμία ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ώρες, οι κάτοικοι της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας, της Μαγνησίας και της Βόρειας Εύβοιας, έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για τα επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν νωρίτερα και οι κάτοικοι της Αχαΐας καθώς και των Ιονίων νήσων.

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 και στην Αττική

Νέο μήνυμα από το 112 ήχησε και πάλι το απόγευμα στην Αττική, καλώντας τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αύριο Τετάρτη λόγω έντονων βροχοπτώσεων που θα φέρει η κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία Elias θα χτυπήσει αύριο Τετάρτη και την Αττική και η κατάσταση αναμένεται να είναι δύσκολη σε πολλούς δρόμους στο λεκανοπέδιο.

Ήδη πάντως από το βράδυ της Τρίτης κεραυνοί πέφτουν σε πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά και έχουν μετατρέψει τη μέρα σε νύχτα.

Κακοκαιρία Elias: Θωρακίζουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στον Παλαμά

Οι κάτοικοι στον Παλαμά θωρακίζουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ παράλληλα μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους σε υπερυψωμένο σημείο του χωριού.

Μετά τις 19:00 ξεκίνησε και πάλι η βροχή με την αγωνία των κατοίκων να είναι πάρα πολύ μεγάλη με πολλούς από αυτούς να λένε ότι τα βράδια δεν κοιμούνται πια στα ισόγεια αλλά πηγαίνουν σε ψηλότερα σημεία.

Ανησυχία και στα Τρίκαλα, με τις αρχές να είναι επί ποδός στον ποταμό Ληθαίο, έναν παραπόταμο του Πηνειού που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων και έχει φουσκώσει. Ωστόσο για τους κατοίκους δεν υπάρχει λόγος πανικού καθώς αυτή τη στιγμή η στάθμη των υδάτων είναι κάτω από τα όρια συναγερμού. Ωστόσο θέλει προσοχή καθώς όπως έλεγε νωρίτερα τοπικός παράγοντας, εχθές με μία ώρα καταιγίδας η στάθμη ανέβηκε σχεδόν 80 εκατοστά.