Έρχονται αλλαγές σε επιδόματα – Κριτήρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/02/2020 - 10:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Αλλαγές σε επιδόματα – : Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας « και άλλες διατάξεις».

Αιχμή του νομοσχεδίου είναι η χορήγηση ύψους 2.000 ευρώ.

Με το νομοσχέδιο αναμορφώνονται επίσης οι χορήγησης τριών άλλων βασικών επιδομάτων (, , ορεινών και μειονεκτικών περιοχών) ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διάσταση της πρόνοιας:

ΟΠΕΚΑ: Ποιές οικογένειες μπορούν να πάρουν έως 420 ευρώ το μήνα

Συνδέεται για πρώτη φορά η χορήγηση επιδομάτων με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου. Με τον τρόπο αυτό επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών και της χώρας και προωθούμε τον ρόλο της εκπαίδευσης ως μηχανισμού κοινωνικής κινητικότητας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου.

Η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής ως χορήγησης των επιδομάτων, ορίζεται στα δώδεκα χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από τα πέντε που ήταν ως τώρα. Η δωδεκαετία κρίνεται διάστημα ικανό για την ανάπτυξη βιοτικού δεσμού με τη χώρα.

Τέλος, με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο θωρακίζεται η αξιοπρέπεια των των επιδομάτων με τη θέσπιση ενιαίας μέρας πληρωμής. Ως ημερομηνία καταβολής όλων των επιδομάτων ορίζεται η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα ώστε να διευκολύνεται ο καλύτερος προγραμματισμός των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας καθώς και των αρμόδιων αρχών».

ΦΕΚ

ΟΠΕΚΑ – Επιδόματα: Η λίστα με όλες τις αλλαγές στα κριτήρια

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή σε έξι επιδόματα – Δείτε σε ποιά  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: