Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο, πρακτικό και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο για να βοηθήσει τη νέα γενιά –

Τόνισε πως «Η κυβέρνησή μας από την πρώτη στιγμή έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη πολιτικών που δίνει προοπτικές στους νέους. Στο πλαίσιο αυτό μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα το »

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σχετικό πρόγραμμα «Σπίτι μου» και υπογράμμισε πως αυτό το πρόγραμμα δίνει μια πρώτη απάντηση στις στεγαστικές ανάγκες που έχουν τα νέα ζευγάρια ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα προγράμματα όπως το πρόγραμμα «κάλυψη».

«Τις νέες και νέους αφορά και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού», συνέχισε ο κ. Οικονόμου υπενθυμίζοντας ότι από το 650 ευρώ το 2019 έφτασε τα 780 ευρώ σήμερα. «Προφανώς η νέα αύξηση δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα. Όμως η χώρα μας χάρις στην ανάπτυξη σταδιακά συγκλίνει με την Ευρώπη. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη 10η θέση. Αυτή η πορεία σύγκλισης δεν πρέπει να σταματήσει με παρακινδυνευμένες επιλογές» συμπλήρωσε και τόνισε πως «».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, στη μείωση της ανεργίας, στην ανάπτυξη δράσεων όπως το «πρώτο ένσημο», τα νέα προγράμματα κατάρτισης, τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την απασχόληση των νέων, προγράμματα ενίσχυσης της μαθητείας.

Είπε επίσης ότι θεσπίστηκαν μεταρρυθμίσεις όπως η άδεια πατρότητας, η διεύρυνση των αδειών μητρότητας, το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς», τη δημιουργία μονάδων παιδικής φροντίδας σε επιχειρήσεις.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο, πρακτικό και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο για να βοηθήσει τη νέα γενιά. Είμαστε δίπλα τους και ανοιχτοί να ακούσουμε τις επιθυμίες τους. Φιλοδοξούμε να είμαστε πρώτα και πάνω από όλα χρήσιμοι στη νέα γενιά», ανέφερε.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τα ερωτήματα που εγείρονται για το φράχτη στον Έβρο και τη μεταναστευτική πολιτική. «Παραβιάζει ο φράχτης τον Έβρο; Γιατί ο κ. Παπαδημούλης πρωτοστατεί στην προώθηση σχετικής πρωτοβουλίας που ζητά να μη χρηματοδοτεί η ΕΕ έργα που σχετίζονται με το φράχτη;», ανέφερε και πρόσθεσε μία σειρά από άλλα σχετικά ερωτήματα. «Ακολουθούμε δίκαια και αποτελεσματική πολιτική η οποία θωρακίζει τα σύνορα της πατρίδας μας σώζοντας ανθρώπους. Για εμάς η επέκταση του φράχτη είναι απαραίτητη και θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους», υπογράμμισε.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απίστευτα ψέματα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού. «Πρόκειται για ξεδιάντροπο μηχανισμό προπαγάνδας. Παρά την κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού ότι το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στα ψέματα παραπλανώντας τους πολίτες», πρόσθεσε.

«Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι για εμάς η καθοριστική κάλπη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ευαγγέλιο το ψέμα, τη μία λένε πως δεν συζητούν σχηματισμό κυβέρνησης ηττημένων, την άλλη ο εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του ολίγον ηττημένου, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει το μονομέτωπο αγώνα του κατά του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Για τη Νέα Δημοκρατία η κρίσιμη κάλπη είναι αυτή της 21ης Μαΐου, εμείς επιδιώκουμε το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης με γρήγορα αντανακλαστικά» τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς, δε, για την πιθανότητα τρίτων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι για τη ΝΔ υπάρχει μόνον η κάλπη της 21ης Μαΐου, «οτιδήποτε άλλο θα το ξανασυζητήσουμε μετά την πρώτη κάλπη. Σε αυτήν θα διεκδικήσουμε ένα αποτέλεσμα, που θα καθορίσει τις εξελίξεις και θα οδηγήσει τη χώρα σε σταθερότητα».

Σε ερώτηση για δημοσίευση ολοσέλιδης καταχώρησης με θέμα το «Turkaegean» στην Αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η χώρα μας θα κάνει ό,τι απαιτείται για να μην δημιουργούνται εσφαλμένοι συνειρμοί από παραπλανητικές διαφημίσεις, σημειώνοντας ότι έχει αποδειχθεί πως η εξωτερική μας πολιτική δρα αποτελεσματικά.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, κατόπιν δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ο κ. Παπαθανάσης έχει παράσχει επαρκείς εξηγήσεις.

Τέλος σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «είναι ενδιαφέρον πως για να βρίσκει κάποιος θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπερθεματίζει σε “πολακισμό”».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ