Διευκρινίσεις αναφορικά με το– Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και πώς θα δοθεί το επίδομα

Στην αποκάλυψη ότι η πλατφόρμα για τοθα ανοίξει μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, προχώρησε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μάλιστα, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί με τη μορφή προκαταβολής, σε αυτούς που είχαν πάρει πέρυσι, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε σχέση με τα καύσιμα, δεν μπορεί να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%, ξεκαθάρισε ο κ. Σκυλακάκης. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε και εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως το έλλειμμα δεν επιτρέπει, επίσης, την εισήγηση έκτακτου επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ