Η 15χρονη μαθήτρια Άρτεμις Γιαννακοπούλου που εμβολιάστηκε στη Θεσσαλία χαρακτήρισε την απόφαση της «όπλο για να μπορούμε να κυκλοφορούμε.

«Να εμβολιαστούν όλοι οι έφηβοι»

Η 15χρονη Άρτεμις, τονίζει ότι  πήρε την απόφαση να , ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια και ελεύθερα.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους εφήβους γιατί ο κύριος φορέα κοινωνικοποίησής μας είναι το σχολείο και οι παρέες μας, έτσι το είναι ένα όπλα για να μπορούμε να κυκλοφορούμε» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που σημειώθηκαν στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά την περίοδο της καραντίνας, σημείωσε ότι «το άνοιξε – κλείσε των σχολείων δεν ήταν ωφέλιμο ούτε για την εκπαίδευσή μας, ούτε για την ψυχοσωματική μας υγεία».

Στη συνέχεια, κάλεσε τους συμμαθητές της να τρέξουν να εμβολιαστούν και έδειξε εμπιστοσύνη στους ειδικούς επιστήμονες. «Να τρέξουν και όσοι δεν έχουν ακόμα σε μεγαλύτερες ηλικίες για να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και εμείς για να συνεχίσουμε την ζωή μας χτίζοντας το αύριο. Πρέπει να ακολουθούμε τους ειδικούς και τους επιστήμονες και να μην πιστεύουμε στις παραπληροφόρηση που διαχέεται στο διαδίκτυο» τόνισε η 15χρονη μαθήτρια, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων.