Το ζήτημα των υπερχρεωμένων ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα χιλιάδες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Περισσότεροι από 300.000 ασφαλισμένοι βρίσκονται σε κατάσταση «ομηρίας», αδυνατώντας να συνταξιοδοτηθούν λόγω των οφειλών τους προς τον ασφαλιστικό φορέα.
Δείτε εδώ Ποιοί ασφαλισμένοι μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1η Μαρτίου – Τι αλλάζει
Οι οφειλές αυτές συσσωρεύτηκαν είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών των προηγούμενων ετών είτε εξαιτίας των υψηλών εισφορών που δεν μπορούσαν να καλύψουν οι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναλύει στο βίντεο τις επιλογές που έχουν οι ασφαλισμένοι για να μπορέσουν να λάβουν τη σύνταξή τους.
Εξηγεί τις λύσεις που προσφέρει το ισχύον νομικό πλαίσιο, τις ρυθμίσεις οφειλών που μπορούν να αξιοποιηθούν, καθώς και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταφέρουν οι υπερχρεωμένοι να συνταξιοδοτηθούν χωρίς να χάσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Το θέμα είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας που, αν και έχουν πληρώσει εισφορές για δεκαετίες, αδυνατούν να λάβουν τη σύνταξή τους.
Δείτε εδώ «ΒΟΜΒΑ» από ΕΦΚΑ: ΤΕΛΟΣ οι πρόωρες συντάξεις;
Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες λύσεις και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη διευκόλυνση αυτών των ασφαλισμένων είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Δείτε περισσότερα στο βίντεο και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που υπάρχουν.