Κλιμάκια του δήμου Ελασσόνας έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των κτισμάτων που έχουν υποστεί φθορές από τη χθεσινή , για να δοθούν άμεσα οι πρώτες αποζημιώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ελασσόνας Νικόλαος Γάτσας.

«Μέχρι το απόγευμα, θα έχουμε στείλει το πρώτο αίτημα με τα στοιχεία των κατοίκων που δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, για να λάβουν τις επόμενες ημέρες το πρώτο επίδομα πληγέντων» επισήμανε.

Όπως υπογράμμισε, «υπήρχε άμεση κινητοποίηση των υπουργείων και του κυβερνητικού κλιμακίου που ήρθε χθες και συντόνισε την όλη διαδικασία. Σήμερα έχουν ήδη ξεκινήσει οι αυτοψίες και οι έλεγχοι για να επιστρέψουν σύντομα οι άνθρωποι στα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από καταρρεύσεις. Η Πολιτεία αντέδρασε άμεσα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση».

«Περίπου 50 οικογένειες δυσκολεύονται πολύ να επιστρέψουν στα σπίτια τους, διότι υπάρχουν ρωγμές και υποχωρήσεις τοίχων», τόνισε ο κ. Γάτσας και πρόσθεσε πως «εμείς φροντίζουμε για την τροφοδοσία τους, για τη μεταφορά τους στα ξενοδοχεία, τα οποία έχουμε αναλάβει και την κατάλυση σε σκηνές εάν δεν επιθυμούν να πάνε σε ξενοδοχεία».

Αναφερόμενος στην έκταση του δήμου Ελασσόνας και στα προβλήματα που προκάλεσε η σεισμική δόνηση, σημείωσε: «Ο δήμος έχει πάνω από 60 οικισμούς και 40 κοινότητες. Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχουμε εστιάσει στην δημοτική ενότητα Ποταμιάς που υπάρχουν τα περισσότερα χωριά που επλήγησαν». Εξήγησε, δε, πως «ο δήμος φιλοξενεί δέκα οικογένειες σε ξενοδοχεία της Ελασσόνας, ωστόσο δεν θέλουν πολλοί κάτοικοι να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και επιλέγουν να καταλύσουν στα αυτοκίνητά τους ή σε κάποιες σκηνές που έχουν στηθεί στα χωριά».-

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ