Τι δείχνουν τα στοιχεία μετά την κακοκαιρία Συνολικά 48 άτομα είναι με γαστρεντερίτιδα και 65 αντιμετωπίζουν λοιμώξεις του αναπνευστικού στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τα θέματα Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του κυβερνητικού κλιμακίου από τη Λάρισα τόσο τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας όσο και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αυξήθηκαν από χθες σε σύνολο 1.396 ατόμων που επισκέφθηκαν τις δομές υγείας.

Αναφορικά με το νερό και για το κατά πόσο είναι ασφαλής η χρήση και η κατάποσή του η κ. Αγαπηδάκη είπε αναλυτικά σε ποιες περιοχές είναι κατάλληλο και σε ποιες ακατάλληλο. Πιο συγκεκριμένα:

Ακατάλληλο: Δήμος Νοτίου Πηλίου, Δήμος Παλαμά, Δήμος Σοφάδων, Δήμος Αργιθέας, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Δήμος Φαρσάλων, Δήμος Κιλελέρ, Δήμος Πύλης Τρικάλων, Δήμος Φαρκαδόνας

Κατάλληλο: Δήμος Ρήγα Φεραίου, Δήμος Αλμυρού, Δήμος Καρδίτσας, Δήμος Μουζακίου, Δήμος Ελασσόνας, Δήμος Τυρνάβου, Δήμος Αγιάς, Δήμος Τεμπών, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Μετεώρων (εφόσον παρέχεται από γεωτρήσεις).