: Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι έλεγχοι του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το πόσοι από τους 8.166 προσωρινά επιτυχόντες της προκήρυξης του , εργάζονται σήμερα στους δήμους. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχει περάσει πάνω από ένα δεκαήμερο από τις 18 Μαΐου, οπότε και έληξε η προθεσμία που έθετε σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για την καταχώρηση από τους δήμους σε ειδική πλατφόρμα των προσωρινά επιτυχόντων που έχουν διοριστεί.

Κανείς, μάλιστα, από το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι σε θέση να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για το χρόνο που η εικόνα θα είναι καθαρή, προκειμένου να μην επαναληφθούν ενόψει θερινής περιόδου φαινόμενα των εορτών του Πάσχα, όταν πολλές δημοτικές Αρχές, ελλείψει προσωπικού, σήκωσαν τα χέρια ψηλά, καθώς δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τις πόλεις τους.

Μάλιστα, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μετά τους συμβασιούχους που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Κλαυθμώνος, «φυσάει και το γιαούρτι», και φαίνεται να υπαναχωρεί από την δέσμευση που είχε δώσει σε αιρετούς και συνδικαλιστές, να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης και επιλαχόντων των προσωρινών πινάκων, μέσω τροπολογίας που θα κατέθετε στης Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης είχε μιλήσει για περίπου τους μισούς, με αποτέλεσμα οι δήμοι να μην έχουν επαρκές προσωπικό για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στους δημάρχους που «δεν προσλαμβάνουν τους επιτυχόντες στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του για να κάνουν τον καλό στους παρατασιούχους» (!).

Πάντως, το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό, καθώς αφενός πολλοί από τους προσωρινά διοριστέους δεν παρουσιάσθηκαν στις θέσεις τους αναμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα και αφετέρου μεγάλος είναι και αριθμός όσων δεν έγιναν δεκτοί από τους δήμους καθώς δεν είχαν τα κατάλληλα έγγραφα (απολυτήρια, άδειες οδήγησης, εντοπιότητα κλπ) που είναι υποχρεωμ’ενοι να ζητούν οι φορείς

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ