: Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι εκτιμήσεις των ειδικών ότι περίπου ένα στα τρία παιδιά θα νοσήσουν μετά το .

Σχέδιο για αύξηση κλινών

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, το σχέδιο του υπουργείο παιδείας είναι η αύξηση των κλινών που προορίζονται για παιδιά με Covid-19.

Αυτή τη στιγμή σε όλα τα παιδιατρικά της χώρας, υπάρχουν 200 κενές κλίνες για κορονοϊό και 45 ΜΕΘ για τα παιδιά. Μόνο στα δύο νοσοκομεία Παίδων, Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, νοσηλεύονται 12 παιδιά λόγω κορονοϊού, ενώ υπάρχει και ένα παιδί που νοσηλέυεται σε ΜΕΘ το οποίο έχει εγκεφαλίτιδα αλλά και κορονοϊό.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το μεγάλο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά δεν θα έρθει άμεσα με το άνοιγμα των σχολείων αλλά γύρω στον Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι υγειονομικές Αρχές είναι σε επιφυλακή και για το ενδεχόμενο αύξησης και νοσηλίων στα παιδιά 15 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, συνήθως τα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα και εάν χρειαστεί να νοσηλευτούν, αυτό γίνεται συνήθως για δύο με τρεις  ημέρες, ομως υπάρχουν και περιπτώσεις που χρειάζονται πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Tο υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται -για παν ενδεχόμενο- να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ στα παιδιατρικά νοσοκομεία και μάλιστα άμεσα. Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία για να ανοίξουν περισσότερες απλές κλίνες για τον κορονοϊό, αλλά και ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δέχεται περισσότερα περιστατικά Covid-19, το παιδιατρικό νοσοκομείο «Παίδων».

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον ιδιωτικό τομέα. Οι υγειονομικές Αρχές ζητούν από τα ιδιωτικά νοσοκομεία να παραχωρηθούν ΜΕΘ για απλά παιδικά περιστατικά αλλά και  ΜΕΘ για κορονοϊό αλλά και απλές κλίνες.