Αναδρομικά: Οι τελικές αυξήσεις για τις κύριες συντάξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/08/2020 - 20:44 | Author: Newsroom Ipaidia

: Πόση αύξηση θα πληρωθούν οι του παλαιού και του νέου συστήματος, δηλαδή 900.000 δικαιούχοι,  και τα ποσοστά αναπλήρωσης.

– Συντάξεις: πίνακες

Προσπάθειες γίνονται σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ώστε να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους εντός του φθινοπώρου, όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, στο τραπέζι υπάρχουν δυο βασικά σενάρια για την αποπληρωμή των επίμαχων ποσών, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, σε περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους:

Καταβολή του συνολικού ποσού εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους εντός του φθινοπώρου, πιθανότατα προς τον Οκτώβρη ή τα τέλη Σεπτέμβρη.
Καταβολή του 50% του συνολικού ποσού σε όλους – συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα – εντός του φθινοπώρου, δηλαδή Οκτώβρη ή τέλη Σεπτέμβρη και του υπόλοιπου 50% τον Δεκέμβρη.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες όλο το προηγούμενο διάστημα τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, θέλει να κινηθεί σε ένα περιβάλλον χρηστής διοίκησης και ο τρόπος που θα καταβληθούν τα αναδρομικά θα είναι στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας και της οικονομίας.
α αναδρομικά που δίνονται τώρα αφορούν τις περικοπές των κύριων συντάξεων, ενώ εκτός του λογαριασμού μένουν δώρα και επικουρικές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση καταλήγει πως θα δώσει τώρα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους είτε προέρχονται από το Δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να περιμένει απαραίτητα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είναι το αρμόδιο δικαστήριο για τους συνταξιούχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

: Πίνακες με τα τελικά ποσά των συντάξεων για 900.000 συνταξιούχους

Πίνακες – Επιμέλεια Ελεύθερος Τύπος

Πίνακες – Επιμέλεια Ελεύθερος Τύπος

Επιμέλεια video OPEN  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: