Τι αλλάζει στα – Τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πλήρη εξέλιξη των δικαιωμάτων επί της περιουσίας τους έχουν από την Τετάρτη οι , καθώς έκανε πρεμιέρα ο Ψηφιακός Χάρτης του Κτηματολογίου.

Μεταξύ άλλων, ο Ψηφιακός Χάρτης καταγράφει το εάν υπάρχουν εκκρεμότητες σε ένα γεωτεμάχιο και ποιες είναι αυτές, σε ποιες περιοχές έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί το Κτηματολόγιο και σε ποιες σε ποιες περιοχές «τρέχει» ακόμη η συλλογή δηλώσεων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Ειδικότερα, στον Ψηφιακό Χάρτη εμφανίζονται τα όρια των ιδιοκτησιών, όπως η έκταση και η περίμετρος, καθώς και ο «αριθμός ταυτότητας» της κάθε ιδιοκτησίας και η κύρια χρήση.

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης με βάση την ταχυδρομική διεύθυνση ή τον δήμο.

Μάλιστα, θα εμφανίζεται κόκκινο εάν η διαδικασία για το ακίνητο δεν έχει ολοκληρωθεί και έχει διαπιστωθεί κάποια προβληματική κατάσταση, όπως ότι είναι αδήλωτο ή αγνώστου ιδιοκτησίας.

Στο μέλλον ο Ψηφιακός Χάρτης αναμένεται να συμπεριλάβει κι άλλα δεδομένα, όπως τους δασικούς χάρτες, τις περιοχές Natura, τη χάραξη των αιγιαλών, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.