Ζαχαράκη για άνοιγμα σχολείων: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων των αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2020 - 12:54 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στη δεύτερη φάση επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, αλλά και στα επόμενα βήματα του υπουργείου Παιδείας, αναφέρθηκε η αρμόδια υφυπουργός για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, .

«Το μήνυμά μας στους γονείς είναι να περιβάλλουν και την εκπαίδευση με την ίδια εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Δευτεροβάθμια» είπε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84

Κρίσιμες οι τελευταίες ημέρες του Μαίου, για την απόφαση σχετικά με τα Δημοτικά Σχολεία

«Ουδείς θα ρίσκαρε την υγεία παιδιών, καθηγητών και οικογενειών. Αρα, οποιαδήποτε απόφαση δεν θα εμπεριέχει στοιχεία ρίσκου χωρίς αποτίμηση όλων των δεδομένων» ξεκαθάρισε, παραπέμποντας για ανακοινώσεις στην επόμενη εβδομάδα. «Η 25η Ιουνίου είναι μια κρίσιμη ημέρα, σύμφωνα και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε στον Γιάννη Λαβράνο.

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των για δασκάλους.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων για τους αναπληρωτές δασκάλους, ενώ για τη χρήση καμερών είπε ότι το tablet ή το laptop θα είναι στραμμένο αποκλειστικά προς τον πίνακα και με κανέναν τρόπο δεν θα καταγράφονται παιδιά. «Δεν μιλάμε για καταγραφή αλλά για αναμετάδοση του μαθήματος σε κλειστή ψηφιακή τάξη. Δεν είναι θέμα υπαναχώρησης, αλλά παροχής διευκρινίσεων ώστε να αξιοποιήσουμε καινοτομίες και να στηρίξουμε όσα παιδιά μένουν στο σπίτι» επισήμανε η κυρία Ζαχαράκη.

Ισχυρή η παρουσία μαθητών-άνω του 70%- στα Γυμνάσια. Λίγο χαμηλότερα ποσοστά για Α και Β Λυκείου.

«Ακούμε όλα τα επιχειρήματα και μετέχουμε στο δημόσιο διάλογο για τις συνθήκες επιστροφής των μαθητών. Είναι ισχυρή η παρουσία τους στα Γυμνάσια, σε ποσοστό άνω του 70%. Λίγο χαμηλότερα τα ποσοστά για τις Α και Β Λυκείου.»

Ακολουθούν, οι τοποθετήσεις της υφυπουργού Παιδείας:

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

«Υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε σε κάθε σχολική μονάδα όλους τους κανόνες υγιεινής, ώστε να επιστρέψουν όλοι, με τους κανόνες ασφάλειας που έχουν εφαρμοστεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εφόσον μας δοθεί το πράσινο φως θα εφαρμοστούν πολύ επισταμένα και προσεκτικά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.»

ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ

«Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την επάρκεια προσωπικού, ακόμη και με παράταση των συμβάσεων αναπληρωτών»

ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Περίπου στο 70% η προέλευση των μαθητών. Ουδείς μίλησε για χρήση καμερών -όπως κάποιος το φαντάζεται- στην τάξη. Αυτό το οποίο η τροπολογία αλλά και η υπουργική απόφαση λένε είναι για πολύ σαφή τεχνικά αλλά και οργανωτικά μέτρα, όπως η ύπαρξη ενός tablet ή laptop το οποίο να είναι στραμμένο αποκλειστικά προς τον πίνακα και με κανέναν τρόπο να μην καταγράφει παιδιά. Δεν μιλάμε για καταγραφή αλλά μόνο για αναμετάδοση ενός μαθήματος μέσα σε κλειστή ψηφιακή τάξη και φυσικά θα μπορούσε ο καθηγητής ανα πάσα στιγμή να ακούγεται. Μόνον η φωνή. Δεν είναι θέμα υπαναχώρησης αλλά διευκρινίσεων για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καινοτομίες και να στηρίξουμε τα παιδιά που μένουν στο σπίτι»

Ζαχαράκη: Θετικές ενδείξεις να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία αρχές Ιουνίου

Ζαχαράκη: 70% των μαθητών επέστρεψαν - Έως τέλος Ιουνίου μαθήματα στα δημοτικά  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: