Ζαχαράκη: 70% των μαθητών επέστρεψαν – Έως τέλος Ιουνίου μαθήματα στα δημοτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/05/2020 - 11:29 | Author: Newsroom Ipaidia

: Στο θέμα του των αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας τονίζοντας μάλιστα τα οφέλη που θα υπάρξουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Σύντομα θα το μάθουμε», απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, , μιλώντας στον Θέμα 104,6 κ, αναφερόμενη στο των , καθώς, όπως εξήγησε, οι ειδικοί συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποφασίσουν.

Τσιόδρας: «Ναι» στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία

Απαντώντας αναφορικά με τις αναγκαιότητες της επανεκκίνησης των μαθημάτων στο , τόνισε πως «η εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές», εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη, αφού εκτός από το εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει και το ψυχολογικό και κοινωνικό σκέλος που απασχολεί την Πολιτεία, δηλαδή η «επανασύνδεση των παιδιών με το δάσκαλο και τη δασκάλα, αλλά και τους συμμαθητές», επισήμανε η υφυπουργός.

Έχουν αποσταλεί οδηγίες στα

Η ίδια γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει οδηγίες τόσο για τους μαθησιακούς στόχους προς τα σχολεία σε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των , όσο και οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για παράδειγμα, η «πρώτη έχει σημαντικά πράγματα, τα οποί διακόπηκαν απότομα λόγω της πανδημίας, όπως η γραφή», τόνισε η υφυπουργός, ενώ η ΣΤ΄ Δημοτικού έχει δεξιότητες κρίσιμες για το Γυμνάσιο στη γλώσσα και τα μαθηματικά.

Για το λόγο αυτό, η κυρία Ζαχαράκη επανέλαβε την έκκλησή της προς τους μαθητές να μην πετάξουν τα φετινά βιβλία, ενόψει και της κάλυψης μέρους της τρέχουσας ύλης από το Σεπτέμβριο.

«Τα μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου»

Στο ενδιάμεσο, «τα μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν πάρουμε το πράσινο φως», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας ως προς τη λειτουργία των δημοτικών και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε επαφή με τους δασκάλους και θα δώσουμε το χρονοδιάγραμμα μόλις αυτό αποφασιστεί».

Πόσοι μαθητές επέστρεψαν σε γυμνάσια – λύκεια

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές αίθουσες, η κ. Ζαχαράκη χαρακτήρισε την επιστροφή «πολύ ομαλή», προσδιορίζοντας στο 70% το ποσοστό των μαθητών που προσήλθαν για τα μαθήματα. Σύμφωνα με την υφυπουργό, υψηλότερα ποσοστά επιστροφής καταγράφηκαν στο Γυμνάσιο, ενώ πιο άτονη υπήρξε η παρουσία μαθητριών και μαθητών της Γ΄ Λυκείου. Τέλος, «πολύ μικρό» χαρακτήρισε η υφυπουργός και τον αριθμό εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν άδειες ειδικού σκοπού ή άδειες ως ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Γενικός Γραμματέας ΔΟΕ: «Δεν θέλουμε κλειστά Δημοτικά -Να συνεχιστεί η σχολική διαδικασία»

Δημοτικά σχολεία: Πότε ανοίγουν- «Πράσινο φως» από τον Τσιόδρα για την επιστροφή των μαθητών

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: