Γενικός Γραμματέας ΔΟΕ: «Δεν θέλουμε κλειστά Δημοτικά – Να συνεχιστεί η σχολική διαδικασία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/05/2020 - 11:08 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: "Όλο αυτό διάστημα νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλήξει στο ότι οι ειδικοί θα πρέπει να αποφασίζουν για κάθε θέμα. Εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι τα πρέπει να , ας ανοίξουν” σχολίασε ο Σταύρος Πετράκης, Γενικός Γραμματέας της στον ΘΕΜΑ 104,6 και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ο κ. Πετράκης εξήγησε ότι “το κλειστό έχει πολλά ταξικά χαρακτηριστικά”, αφού δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στα παιδιά των φτωχών παρά των πλουσίων. Την ίδια στιγμή, “τα παιδιά στα είναι πολύ μικρά. Δεν μπορούν να τηρήσουν αποστάσεις” σημείωσε ο Γ.Γ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι μικρές σχολικές αίθουσες και οι στενοί διάδρομοι δεν ενδείκνυνται για την επιστροφή στα σχολεία υπό αυτές τις συνθήκες.

“Εδώ μιλάμε για μικρά παιδιά τα οποία έχουν βιώσει καταστάσεις εγκλεισμού” επεσήμανε ο κ. Πετράκης, εστιάζοντας και στον ψυχολογικό παράγοντα, με τον ίδιο όμως να σημειώνει ότι “η σχολική διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί”. Αναφερόμενος στους τρόπους αναπλήρωσης του σχολικού έτους, “προφανώς ένας τρόπος είναι και η παράταση του εκπαιδευτικού έτους. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα” τόνισε ο Γ.Γ. της ΔΟΕ, δηλώνοντας βέβαιος ότι οι δάσκαλοι “θα ακολουθήσουν” τους ειδικούς.

Παράλληλα, ο κ. Πετράκης διευκρίνισε πως “εμείς αναγνωρίζουμε ότι τα μπορεί να είναι κλειστά, αλλά η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται με σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση παρότι δεν αντικαθίσταται η διά ζώσης διαδικασία”. Απαντώντας και στην κριτική που δέχεται ο κλάδος για τη στάση του στη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ των οποίων και του Γρηγόρη Ψαριανού, “αν ένας τόσο χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία, ένας ογκόλιθος μιλάει, εμείς πρέπει να σιωπούμε”, ανέφερε.

Δημοτικά σχολεία: Πότε ανοίγουν – «Πράσινο φως» από τον Τσιόδρα για την επιστροφή των μαθητών

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Δημοτικά σχολεία: Όλα τα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: