«Δεν πρόκειται να υπάρξει ΙΙ ή ΙΙΙ» δήλωσε ο μιλώντας στις εργασίες του 1ου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη δυτική Μακεδονία που ξεκίνησε χθες στην Κοζάνη.

Ο υπ. Παιδείας εξήγησε ότι η πολιτική ηγεσία στηρίζει και συμφωνεί στην σύμπτυξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και παρέπεμψε στη δημιουργία των Περιφερειακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν σε κάθε περιφέρεια, τη διαβούλευση για την ίδρυση, κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δήλωσε ότι το υπουργείο ενθαρρύνει τον διάλογο και τη διαβούλευση για συμπτύξεις ή δημιουργία τμημάτων ανάμεσα στα ιδρύματα και ανέφερε ως παράδειγμα τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει μεταξύ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου με αφορμή τη λειτουργία γεωπονικού τμήματος στην πόλη της Άρτας.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των σχολικών μονάδων της χώρας, ανέφερε ότι το 75% των δήμων στους οποίους ανήκουν τα σχολικά κτίρια δεν έχει σχέδιο για τη συντήρησή τους και προειδοποίησε ότι εάν δεν γίνει κάτι στα επόμενα πέντε χρόνια, οι κτιριακές υποδομές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.