Χανιά: Μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος έστειλαν μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/09/2019 - 19:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τα δικά τους μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος έστειλαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων της πόλης που συμμετείχαν σε εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, εκπαιδευτικός Φώτης Ποντικάκης, «τα παιδιά στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Ζητούν να προστατευθεί το περιβάλλον και ζητούν από την πολιτεία, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στόχος των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή ήταν η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην κλιματική αλλαγή, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μία παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του κλίματος».

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν με θέμα το περιβάλλον και την προστασία του, ενώ ύψωσαν πανό και χάρτινα πλακάτ με συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: