Χανιά: Μαθητές καθάρισαν κεντρικό πάρκο της πόλης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/05/2019 - 15:49 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση ανέλαβαν και υλοποίησαν μαθητές στα Χανιά. Παιδιά από 23 σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και ειδικών σχολείων των Χανίων «υιοθέτησαν» το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας της πόλης αναλαμβάνοντας με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και την αρωγή δημοτικών υπηρεσιών την φροντίδα του.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδευτικός Νεκτάριος Ξανθουδάκης, «υιοθετώντας ένα δημόσιο χώρο φροντίζουμε την βελτίωση της αισθητικής του εικόνας στα μάτια πολιτών και επισκεπτών. Ο δημόσιος χώρος είναι δημιούργημα της ίδιας της κοινωνίας αντικατροπτίζοντας την ίδια την κοινωνία».

Η πρωτοβουλία εκδηλώθηκε με την αρχική καταγραφή της κατάστασης των χώρων του Πάρκου και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν. Ακολούθησε η συντήρηση σε παγκάκια, τις κερκίδες του θεάτρου, σε κάδους απορριμμάτων, παιχνίδια της παιδικής χαράς, τους τείχους του Πάρκου και δενδροφύτευση. Τα παιδιά χωρισμένα σε σχολικές ομάδες ανέλαβαν μια συγκεκριμένη εργασία.

Η όλη προσπάθεια είχε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη και των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης της περιοχής των Χανίων και υλοποιήθηκε από το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ» στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί.

Όπως μάλιστα αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Δίκτυο, «η προσπάθεια του Δικτύου μας είναι να δώσουμε στους μαθητές μας αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία να καταλάβουν τι σημαίνει δημόσιος χώρος και πόσο υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας γι’ αυτόν μέσα από την υιοθεσία ενός πάρκου της πόλης μας».

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso