Μεγάλη είναι η διασπορά που υπάρχει στα του νομού των Χανίων μια μέρα πριν το κλείσιμο των για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς που υπαρχει είναι ότι για σήμερα μόνο καταγράφηκαν 56 στα σχολεία του νομού .

Αναλυτικά σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία 28 νέα κρούσματα σε μαθητές και 4 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, όλοι τους εμβολιασμένοι. Ακόμα εντοπίστηκε ένα κρούσμα σε λοιπό προσωπικό που εργάζεται σε σχολείο.

Τα κρούσματα αυτά βρέθηκαν σε 10 διαφορετικά σχολικά τμήματα. Παράλληλα από σήμερα και για μια βδομάδα θα παρείνει κλειστό το Ε’2 τμήμα του δημοτικού σχολείου Αγροκηπίου. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων δηλώθηκαν 21 νέα κρούσματα σε μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων του νομού που φοιτούν σε 10 διαφορετικά τμήματα και 2 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με το flashnews, τις τελευταίες τρεις μέρες στα σχολέια των Χανίων έχουν καταγραφεί 186 κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι για να κλείσει τμήμα σχολείου (βάσει πρωτοκόλλου) πρέπει να έχει προσβληθεί το 50+1% των μαθητών του τμήματος.

Μάλιστα οι μαθητές που έχουν έρθει σε επάφη με επιβεβαιωμένο θεωρούνται στένες επάφες και βάσει πρωτοκόλλου οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στην διενέγεια δυο rapid test ένα μολίς εντοπιστεί το επιβεβαιωμένο κρούσμα και σε ακόμα μετά από 7 μέρες. Παράλληλα τις μέρες ανάμεσα στα δυο rapid test οι μαθητές οφείλουν να διεργούν self test προκειμένου να εντοπίστει εάν υπάρχει κάποιο άλλο κρούσμα.

Πάντως παρά την πληθώρα των κρούσματα δεν έχει κλείσει κάποιο σχολικό τμήματα.