: Οι δικαιούχοι αναμένεται να πάρουν την επιδότηση στα μέσα Μαρτίου – Ποιές αλλαγές αναμένονται στο . Δείτε αποκλειστικά στο

Της Ασημίνας Ρούσσου και Ελπίδας Οικονομίδη

Όπως αποκαλύπτει το iPaidia.gr, έχει ήδη αποστείλει η Υπουργική Απόφαση, που θα ξεκλειδώσει τις διαδικασίες για τη διάθεση voucher 200 ευρώ προς 645.000 δικαιούχους, νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών, προς τα συναρμόδια υπουργεία , Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για συνυπογραφή, υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα να «φρενάρει» η ημερομηνία για το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας.

Για λίγες μέρες ακόμα καθυστερούν οι διαδικασίες για την αγορά αγορά του τάμπλετ, λάπτοπ ή desktop, με τη νέα ημερομηνία για τους δικαιούχους και φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετατίθεται στα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με  το , θα πρέπει να έχει ήδη ολοκληρωθεί η συνυπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα αρμόδια Υπουργεία, να εκδοθεί προκήρυξη για το άνοιγμα της πλατφόρμας προς του προμηθευτές και στη συνέχεια να προχωρήσει η λειτουργία της πλατφόρμας για τους δικαιούχους.

Πόσοι είναι τελικά οι δικαιούχοι για το 200 ευρώ

Στο νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, τον περασμένο Δεκέμβριο, αφορά 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών, αριθμός ο οποίος προκύπτει από τα στοιχεία του , όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr, η χρηματοδότηση του προγράμματος μπορεί να εξασφαλίσει voucher έως και για 645.000 δικαιούχους.

Δικαιούχοι είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 300.000 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Στους δικαιούχους μαθητές και ,  θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του αλλά αντ’ αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό περίπου 10%.

Τα κριτήρια για το 200 ευρώ ορίζονται ως εξής:

– Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

-Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

-Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι για το voucher 200 ευρώ:

Η είσοδος στην ειδική πλατφόρμα, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίες Α.Ε. θα γίνεται με τους κωδικούς . Αυτόματα, ο ενδιαφερόμενος θα γνωρίζει αν είναι δικαιούχος του προγράμματος ή όχι.
Εφόσον είναι δικαιούχος του ,  λαμβάνει άμεσα έναν ηλεκτρονικό κωδικό, με τον οποίο θα του παρέχεται η έκπτωση των 200 ευρώ στην αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ.

Στη συνέχεια, ο δικαιούχος θα μπορεί να πραγματοποιήσει την αγορά του τάμπλετ, λάπτοπ ή desktop είτε ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, είτε φυσικά σε κάποιο κατάστημα, με τη χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του , θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα προχρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ, ενώ στη συνέχεια θα καλυφθεί από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ