– Από τα πιο δύσκολα θέματα των τελευταίων ετών έπεσαν στις Πανελλήνιες 2024, οδηγώντας σε κατάρρευση τις σε τρία από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

Πιο αναλυτικά, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν πως τα τεράστιας δυσκολίας θέματα σε Ιστορία, Φυσική, Μαθηματικά και Αρχαία θα οδηγήσουν σε κατήφορο, ενώ οι βαθμοί αναμένεται να αποκαλύψουν ότι χιλιάδες έγραψαν κάτω από τη βάση.

Συγκεκριμένα, σήμερα, η «ΕΦΣΥΝ» δημοσιεύει τις εκτιμήσεις για την πτώση των . Αναλυτικά, ανά επιστημονικό πεδίο αναμένονται τα εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: Πτώση πάνω από 200 μόρια
2ο επιστημικό πεδίο: Πτώση πάνω από 500 μόρια
3ο επιστημονικό πεδίο: Πτώση πάνω από 400 μόρια
4ο επιστημονικό πεδίο: Μικρές αυξομειώσεις, άνοδος 100 μόρια και πτώση 100 μόρια

Τα γραπτά της Φυσικής ειδικά θα αρχίσουν να βαθμολογούνται από σήμερα και εκφράζονται φόβοι από εκπαιδευτικούς και βαθμολογητές που επικαλείται η εφημερίδα, πως θα είναι συντριπτικό το ποσό κάτω από τη βάση. Αναλυτικά ανά μάθημα:

Φυσική: Κάτω από τη βάση αναμένεται να είναι πάνω από το 50% των γραπτών
Ιστορία: Γύρω στο 55% αναμένονται τα γραπτά κάτω από τη βάση
Αρχαία: Υπάρχει εκτίμηση για 40% των γραπτών κάτω από τη βάση
Μαθηματικά: Από 50% έως και 70% υπολογίζεται ο αριθμός των γραπτών που θα είναι κάτω από τη βάση

Πότε βγαίνουν οι

Η διόρθωση και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει ξεκινήσει και θα προχωρήσει όπως πάντα με ταχύτατους ρυθμούς ώστε έως το τέλος του μήνα οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τους βαθμούς τους. Η ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, θα γίνει στο τέλος του μήνα και πιθανά την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ