: Για λιγότερους αριστούχους και ελαφρώς χαμηλότερες έκανε λόγο ο Στράτος Στρατηγάκης, Εκπαιδευτικός Αναλυτής, προβαίνοντας σε μια πρώτη του πως θα κινηθούν φέτος οι στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κο Στρατηγάκη, σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών, βρίσκεται η Ιατρική , καθώς πλέον το πτυχίο της θεωρείται διαβατήριο για επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό.

Παράλληλα, σε εξαιρετικά χαμηλά, σε σχέση με το παρελθόν, επίπεδα θεωρείται πως θα βρίσκονται πλέον οι σχολές Πολιτικών Μηχανικών λόγω κατάρρευσης του κατασκευαστικού κλάδου στην χώρα.

 


Παράλληλα ελαφρά άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στις των σχολών του πρώτου λόγω των εξαιρετικά καλών επιδόσεων των υποψηφίων σε Λατινικά και Αρχαία αντί των χαμηλότερων βαθμολογιών σε Εκθεση και Ιστορία.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως όπως αναφέρει ο κος Στρατηγάκης, έπειτα από πολλά χρόνια χαμηλών , αναμένεται ιδιαιτέρως μεγάλη άνοδος, που ενδέχεται να αγγίξει και τα 1000 , στις παιδαγωγικές σχολές.

Το παραπάνω σχετίζεται με το γεγονός πως, φέτος για πρώτη φορά, τα παιδαγωγικά εντάσσονται και στα τέσσερα , οδηγώντας επαγωγικά σε μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων.

Τέλος, ο ιδιαίτερα μεγάλος, για τα δεδομένα του πεδίου, αριθμός των υποψηφίων που αρίστευαν και οι σημαντικά καλές επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, πιστεύεται πως θα αποτελέσει παράγοντα ανόδου στις βάσεις και των Οικονομικών Σχολών.

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Στρατηγάκης