Συνέντευξη στο OPEN παραχώρησε ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ άλλων είπε ότι αν επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νόμο Κεραμέως «ξηλώνοντας» τηνκι επαναφέροντας τον αριθμό των στα προηγούμενα επίπεδα.

Ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε την κυβερνητική πολιτική για την διαχείριση της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας βλακώδη τα «έξυπνα μέτρα» κι ότι δεν απέδωσε τίποτα απ’ όσα επέβαλε η κυβέρνηση το τελευταίο πεντάμηνο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ψέμα το ότι υπάρχουν 1.200 ΜΕΘ στη χώρα, ενώ τόνισε ότι θεωρεί ασόβαρο κι ανεύθυνο σ’ αυτή τη συγκυρία να ζητήσει εκλογές.

Τι είπε για τον νόμο Κεραμέως

Ο νόμος Κεραμέως, για να καταλάβει ο κόσμος έχει δύο πτυχές. Μία είναι η και μία η μείωση κατά 25.000 φοιτητές για να αυξήσουμε την πελατεία στα κολέγια. Η απάντηση είναι ναι. Θα τον καταργήσω. Θα επαναφέρουμε εισακτέους, θα χρηματοδοτήσουμε τα .

Θα δημιουργήσουμε σώμα ασφαλείας για τα πανεπιστήμια που θα υπάγεται στην πολιτεία αλλά θα έχουν την αρμοδιότητα οι πρυτάνεις. Βασικό πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση. Είναι θέμα η βία. Με ειδικό σώμα φύλαξης, με ανθρώπους εκπαιδευμένους κι όχι να βάλουμε πυριτιδαποθήκες.