Τραγωδία στα Τέμπη – Την ανάγκη της ψυχολογικής υποστήριξης των και κυρίως αυτά της Β. Ελλάδας

Σύμφωνα με το ΕΘΝοσ, Στο πλαίσιο αυτό τα ιδρύματα καλούν όσους νιώθουν πως επηρεάστηκαν από τα γεγονότα, είχαν άμεση ή έμμεση εμπειρία του δυστυχήματος, ή βιώσαν την απώλεια ή τον τραυματισμό ατόμων του περιβάλλοντός τους, να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη η οποία θα παρασχεθεί δωρεάν σε όλους.

Το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο (στο οποίο φοιτούσαν πολλοί από τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη) πρωτοστατεί σε αυτή την πρωτοβουλία και μαζί με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) ανακοίνωσε ότι: Αναγνωρίζοντας τα έντονα συναισθήματα και την οδύνη που νιώθουν πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες μπροστά στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, διοργανώνει, σε συνεργασία με την EMDR Hellas, θεραπευτικές παρεμβάσεις, ατομικά ή σε μικρές ομάδες. Στόχος των παρεμβάσεων είναι, με την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων, η ενίσχυση της συναισθηματικής αποφόρτισης και αυτοφροντίδας, η βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης και η συμβολή στην αποφυγή βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων ψυχολογικών δυσκολιών.

Η ψυχολογική παρέμβαση παρέχεται δωρεάν και αφορά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΑΠΘ που νιώθουν πως επηρεάστηκαν από τα γεγονότα, είχαν άμεση ή έμμεση εμπειρία του δυστυχήματος, ή βιώσαν την απώλεια ή τον τραυματισμό ατόμων του περιβάλλοντός τους. Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 2310992621 ή στο [email protected]

Καταλήψεις σε σχολές – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, έχουν προγραμματίσει σήμερα το μεσημέρι στις 12 μ.μ φοιτητές πανεπιστημίων της Αθήνας. Με σύνθημα «Τα κέρδη τους. Οι νεκροί μας. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», φοιτητές θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις και θα απέχουν από τα μαθήματα τους.

Οι νέοι μιλούν για τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρειών και ζητούν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα να μη συγκαλυφθεί. Στις κινητοποιήσεις, θα πάρουν μέρος φοιτητές από τα πανεπιστήμια Αθήνας, Πειραιά, Πάντειο, Πολυτεχνείο Αθήνας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ.ά.