Τουρκία: «Βρείτε μαθητές για τα θρησκευτικά σχολεία αλλιώς απολύεστε»!

Τουρκία: «Βρείτε μαθητές για τα θρησκευτικά σχολεία αλλιώς απολύεστε»!

 Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Bekir Bozdag, κατέστησε σαφές πως τα θρησκευτικά σχολεία στην Τουρκία θα πρέπει να αναπτυχθούν.

Απειλές! Αυτή την τακτική αποφάσισε να υιοθετήσει ο Bekir Bozdag, απευθύνοντας ένα σαφές μήνυμα στους καθηγητές στην Τουρκία, σχετικά με τα θρησκευτικά σχολεία.

«Όλες οι πόλεις της Τουρκίας θα πρέπει να ιδρύσουν θρησκευτικά σχολεία (σ.σ. να έχουν στο επίκεντρό τους δηλαδή το Κοράνι) ανεξάρτητα από την ζήτηση των μαθητών. Εάν οι ιμάμηδες/μουφτήδες δεν μπορούν να βρουν παιδιά για να εγγραφούν, θα απολύονται άμεσα«! Αυτό ήταν το μήνυμα του τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού.

 

Η πορεία του στην Τουρκία

Ο Bekir Bozdag είναι τούρκος δικηγόρος και πολιτικός, ενώ έχει κουρδική καταγωγή. Στις 6 Ιουλίου του 2011 τοποθετήθηκε στην θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού, στην τρίτη θητεία του -τότε- πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Αργότερα πήρε την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ τον περασμένο Ιούλιο έγινε ξανά αναπληρωτής πρωθυπουργός.

 

Ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντά του, είναι η εποπτεία του Diyanet. Πρόκειται για την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (σ.σ. Directorate of Religious Affairs), έναν κρατικό θεσμό που ιδρύθηκε το 1924. Σύμφωνα με τον Νόμο, οι ευθύνες του Diyanet είναι οι εξής: «Να φέρνει σε πέρας τις εργασίες που αφορούν στην πίστη, την λατρεία και την ηθική του Ισλάμ, να διαφωτίζει τον λαό για την θρησκεία του και να διαχειρίζεται τους ιερούς χώρους λατρείας«.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !