Ένας νέος κύκλος του ReGeneration, του βραβευμένου με 3 HR Awards από την Boussias Communications, καινοτόμου προγράμματος εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, που κέρδισε το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων αλλά και γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ξεκινά και πάλι την 1η Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους κάθε ειδικότητας από την Ελλάδα, και έχει ως βασικούς υποστηρικτές την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και την Coca-Cola Hellas. Στόχος του είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι νέοι να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα στη χώρα μας.

Βασικά χαρακτηριστικά του ReGeneration είναι (α) η προσφορά εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης (750€/μήνα μικτά) σε εταιρικό περιβάλλον, (β) εντατική εκπαίδευση με εστίαση στην προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση των soft skills, (γ) η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από εθελοντική εργασία σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς και (δ) η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα.

Στον πρώτο κύκλο του ReGeneration, 21 εταιρείες προσέφεραν θέσεις σε 55 νέους, 80% των οποίων ανανέωσαν τη σύμβασή τους. Στον δεύτερο κύκλο, 32 εταιρείες προσέθεσαν στο δυναμικό τους 75 νέους και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς! Επιπλέον, ο κάθε υποψήφιος προσέφερε έως και 50 ώρες εργασίας σε μία από τις έξι ΜΚΟ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας το κοινωνικό πρόβλημα της αστεγίας. Μέσα από τις δράσεις αυτές συλλέχθηκαν πάνω από 1.000kg φαγητό μέσα σε 3 μήνες.

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων κύκλων, οι 48 εταιρείες που αγκάλιασαν το πρόγραμμα προσφέροντας 129 θέσεις πρακτικής άσκησης ήταν:

AbbVie

Cana

Doctoranytime

Epafos

Famar

Iconplatforms

ΚΑΥΚΑΣ

MetLife

Mytilineos Holdings

Panadvert

The Coca-Cola Company

Unilever

Alpha Bank

Celestyal Cruises

Dow Chemicals

ERGO

Farmaserv Lilly

InverEast

Krataion Consulting

Microsoft

Nestlé

Pfizer

TITAN

UpStream

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Coca-Cola 3E

EASE

Eurobank Group

Fourlis Συμμετοχών

Janssen

LeasePlan

Minerva

OTEAcademy

Sanofi

TNT

Vodafone

Bold Ogilvy & Mather

Connecticor

Environmental Protection Engineering

Ελληνικά Πετρέλαια

GSK

Johnson & Johnson

Marinopoulos

Mondelēz

Pamediakopes.gr

Siemens

Travelplanet24

X-Rated

Αν θες και εσύ να πάρεις μέρος δήλωσε συμμετοχή έως τις 18 Δεκεμβρίου, στο .

alt