"Το νομοσχέδιο περιέχει διάταξη που καταστρατηγεί τους πίνακες αναπληρωτών"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/06/2018 - 17:20 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Μέσω των ΔΥΕΠ νέα προσπάθεια καταστρατήγησης των προϋπηρεσίας – Υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο ΠΑΣΑΔ, απ τη στιγμή που του ανακοινώθηκε η πρόθεση (επί Υπουργού κ. Φίλη) να δημιουργηθουν πίνακες Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, προχωρώντας σ επιπλέον κατηγοριοποίηση και κατάτμηση των αναπληρωτών κι αποδυναμώνοντας έτσι τους πίνακες προϋπηρεσίας, αντιτάχθηκε σθεναρά δημοσιοποιώντας ΠΡΩΤΟΣ το θέμα και αντιδρώντας σε όλα τα επίπεδα.

Καταφέραμε λοιπόν για σχεδόν δύο χρόνια να σταματήσουμε τους πίνακες κι ενώ πιστεύαμε πως το θέμα είχε τελειώσει, ενημερωθήκαμε σε συνάντησή μας στις 30/1/18 από τον Γ.Γ. του Υπουργείου και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, πως οι πίνακες Διαπολιτισμικής θα προχωρούσαν και πώς μπορούσαμε να το…ανακοινώσουμε!!! (βλ ανακοίνωση μας 30/1/18).

Φυσικά δηλώθηκε εκ νέου η αντίθεσή μας, μ’ εντονότερο τρόπο μάλιστα, καθώς το διαδίκτυο έβριθε “προσφορών” για μεταπτυχιακά και σεμινάρια Διαπολιτισμικής που “εξασφάλιζαν μια θέση στους πίνακες και δουλειά στο Δημόσιο” κι ακολούθησε νέος γύρος επαφών στις οποίες μεταξύ άλλων γνωστοποιήσαμε την πρόθεσή μας για όλα τα παραπάνω να στείλουμε φάκελο στον Εισαγγελεα και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να υπάρξουν πίνακες Διαπολιτισμικής.

Στο υπό κατάθεση τώρα νομοσχέδιο για τις ΔΥΕΠ, το οποίο ουδείς γνωρίζει επωνύμως ποιοι είχαν την ευθύνη σύνταξής του, βάσει ποιών πορισμάτων και ποιους και πότε συμβουλεύτηκαν για να το συντάξουν, περιγράφεται, στο Άρθρο 80 Παρ.1 και 4, ως τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών στις ΔΥΕΠ μια διαδικασία η οποία μπορεί μεν να μη δημιουργεί νέους πίνακες Διαπολιτισμικής αλλά με τη μέθοδο της…υπερπήδησης ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ τους πίνακες προϋπηρεσίας και λειτουργεί, τουλάχιστον, ευνοϊκά, αν όχι προνομιακά, για μερίδα συναδέλφων που έτυχε να προσληφθούν στις ΔΥΕΠ.

Η εξόφθαλμη αυτή παραβίαση των πινάκων με τη δημιουργία ενός νέου ιδιότυπου κλειστού πίνακα αναπληρωτών, που αφαιρεί τη δυνατότητα των συναδέλφων να διεκδικήσουν, εφόσον το επιθυμούν, θέση εργασίας στις ΔΥΕΠ με βάση την προϋπηρεσία τους, δε είναι δυνατό, από το σύνολο των αναπληρωτων, να γίνει αποδεκτή.

Ο ΠΑΣΑΔ ζητά όχι μόνο την απόσυρση του επίμαχου άρθρου αλλά ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΕΠ και την σοβαρή κι εκ νέου συζήτηση πριν την κατάθεση του.

Αυτό θα γνωστοποιηθεί άμεσα και στην Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Δηλώνουμε όμως πως ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.

Loading...


  • europalso   ideascentral